Wie zijn wij?

Marcella Wijker heeft Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is in 1998 afgestudeerd in de richting Klinische Psychologie en Psychodiagnostiek. Keuzevakken volgde ze ondermeer aan de economische faculteit.

Inmiddels heeft Marcella Wijker veel werkervaring opgedaan in de bedrijfszorg met psychologische behandeling en coaching van werknemers. Naast het werk heeft ze met verschillende opleidingen haar kennis verdiept en verbreed. Marcella heeft de opleiding tot Cognitief gedragstherapeut VCGt gevolgd en daarbij de nadruk gelegd op Oplossingsgerichte therapie. Ook is ze erkend EMDR-therapeut en Registerpsycholoog Arbeid en Gezondheid NIP. Omdat Marcella Wijker waarde hecht aan kwaliteit is ze aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen (VGCt, NIP en Vereniging EMDR Nederland).

Sinds 2006 werkt Marcella met plezier en inzet als zelfstandig psycholoog bij Denkwerk Psychologen. Binnen Denkwerk heeft ze een kring van grote en kleinere opdrachtgevers opgebouwd, afkomstig uit bijvoorbeeld het onderwijs en de zorgsector, maar ook uit het bankwezen. Ook is Marcella Wijker verbonden aan het Instituut voor Psychotrauma (IvP).

Marcella Wijker behandelt haar cliënten met zorg en toewijding en ze streeft daarbij naar het leveren van inhoudelijke kwaliteit. Mede dankzij de kleinschaligheid kan ze binnen Denkwerk Psychologen maatwerk leveren en een goed en persoonlijk contact opbouwen met cliënt, verwijzer en werkgever. In haar behandelingen blijkt haar actieve, doelgerichte aanpak in combinatie met haar toegankelijke houding en persoonlijke benadering een meerwaarde te hebben.

Marcella Wijker
Marcella Wijker

 

Ervaringen van cliënten en opdrachtgevers met Denkwerk

* Ik werk nu reeds 33 jaar bij de zelfde werkgever. Op een dag moet ik in gesprek met mijn manager over mijn presteren. Hier voor heb ik met mijn leiding gevende al meerdere gesprekjes gehad. Het gesprek met mijn manager is vrij confronterend en hard. Uiteindelijk komen we tot de conclusie dat ik hulp nodig heb. Nu bleek dat mijn “harde schijf”vol zat, mede door een aantal negatieve gebeurtenissen op mijn werk. Met aantal behandelingen met de EMDR methode werd ik weer steeds positiever en kreeg ik weer energie. Naast de EMDR behandeling kreeg ik ook handen en voeten aangereikt hoe ik met bepaalde situaties moet omgaan. Dit alles heeft geresulteerd in een succesvolle behandeling en ik kijk nu weer heel anders tegen zaken aan.

* Dank voor je heldere inzichten die je me vandaag weer hebt gegeven.

* In de behandeling bij Denkwerk heb ik geleerd om in deze tijd van drukte en stress aandacht te geven aan mijn lichaam en geest om zodoende meer rust en ontspanning te vinden. Na afloop van het traject was ik in staat om thuis voldoende voortgang te geven aan hetgeen ik geleerd heb.

 * Mijn gevoel zegt me dat ik zonder deze geestelijke reddingsboei het niet had overleefd. Natuurlijk had ik dat wel, maar met de hulp van Denkwerk kwam ik heel snel tot de kern van mijn ellende. En daarna kon ik weer opbouwen. Ik heb nooit kunnen bedenken dat een relatief kleine gebeurtenis in het heden de trigger zou kunnen zijn van het tot leven komen van iets uit het verleden. Dat er sprake was van een doorlopende rode draad van toen naar nu, die steeds mijn handelen beïnvloedde en tot enorme frustraties heeft geleid. Intussen werk ik weer, het gaat goed.  Vanbinnen zit alles weer en nog steeds goed.

* Een werkgever schrijft: “Hartelijk dank voor het afrondend verslag. We zijn heel blij dat X het traject zo goed heeft ervaren en er tevens veel aan heeft gehad. Zowel in het dagelijks leven als in werk. Ook voor ons zijn de positieve effecten zoals jij ze beschrijft merkbaar. Tevens merk ik dat hij zich sneller herpakt, of zijn emoties kan herijken/schikken bij tegenslag of in een situatie wat hem raakt. Dat brengt hem zeker verder in zijn werk, maar zal bovenal hem meer “ peace of mind”  geven in het dagelijks leven en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.”

* Door de behandeling bij Denkwerk Psychologen heb ik weer rust in mijn hoofd gekregen. Iemand zei tegen mij “het is alsof je een oude linnenkast gaat opruimen. Je haalt deze linnenkast leeg, gooit alle oude spullen weg en wat je wil houden vouw je opnieuw op en leg je weer netjes neer zodat alles weer overzichtelijk wordt”. Dingen die gebeurd zijn kan je niet ongedaan maken, maar het moet niet je dagelijks leven beheersen. Deze therapie bij Marcella Wijker heeft mij daar enorm mee geholpen.

* De gesprekken bij Denkwerk hebben mij veel geholpen om assertiever te worden en sterker in mijn schoenen te staan. De behandeling is nu in een afrondende fase. Ik hoop mijn werk binnenkort weer volledig te kunnen hervatten.

* Een bedrijfsarts schrijft: “Een mooi resultaat! Fijn om te lezen dat ze de handreikingen goed heeft kunnen toepassen en dat ze nu klaar staat voor de toekomst, wat dit ook zal brengen.”

* Door een samenloop van werkdruk, de vraag of ik nog gelukkig was met was met wat ik deed en een verschil van inzicht over te voeren beleid raakte ik gaandeweg opgebrand. Tijdens de gesprekken bij Denkwerk zijn we tot de conclusie gekomen dat er gebeurtenissen in mijn werk- en privé situatie zijn geweest die een heel sterke invloed op mijn emotie hebben gehad. De EMDR methodiek heeft voor mij een doorbraak betekend om deze emoties een plek te kunnen geven. Het heeft mij enorm geholpen om mijn weg weer te kunnen vinden en nieuwe dingen op te kunnen pakken. Kortom, mijn zelfvertrouwen heb ik teruggevonden en de zingeving in mijn werk heb ik weer volop terug.

* Ik, werkende vrouw, echtgenote en moeder van 3 opgroeiende kinderen kwam met mezelf in de knoop. Mijn bedrijfsarts gaf mij de verwijzing en ik kwam terecht bij Denkwerk. Gedurende de sessies met EMDR werden nare beelden minder en minder traumatisch. Het heeft mijn jeugd verhelderd en begrijpelijk gemaakt.  Ook heb ik mijn leven weer op de rit. Ik kan weer verder, dankzij praktijk Denkwerk.

* Door de gesprekken aan te gaan, ga je over beter over je eigen situatie nadenken. Niet alleen tijdens een gesprek, maar ook in de periodes tussen de gesprekken. En als het goed is blijft het niet alleen bij nadenken, maar ga je er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Een andere manier van handelen, een confrontatie aangaan, die moeilijke opdracht niet meer uitstellen …. Noem het maar op, voor iedereen is dit verschillend. Maar dankzij de gesprekken bij Denkwerk Psychologen lukte het om met haar zetje in de rug die beren steeds meer van de weg te krijgen. Af en toe zitten er weer een paar, maar die kan ik hebben. Het zijn trouwens leuke dieren hoor, beren.

* Na jaren redelijk functioneren kreeg ik vanaf zomer 2011 slaapproblemen. Deze waren gerelateerd aan mijn werk. Bij Denkwerk heb ik een reeks gesprekken gehad met Marcella Wijker. Naast kijken naar wat gaat goed, waar ben je tevreden over, wat geeft je energie en realistisch kijken naar eisen die gesteld worden, maakte Marcella ook gebruik van EMDR. EMDR had een onverwacht grote uitwerking op mij: het gevoel op vakantie te zijn, ontspannen. Ook de tip, naast relativeren, je gevoel te ervaren in plaats van te negeren, heeft mij geholpen. Door dit alles voelde ik mij voor het eerst gedurende langere tijd ontspannen. Het aantal uren slaap is ook steeds meer vooruit gegaan. Ik voel mij beter.

* Een werkgever schrijft: “Wat een heerlijk verslag en ik heb al deze veranderingen/verbeteringen in haar gedrag ook daadwerkelijk waargenomen. Een groot compliment voor jou en X.”